Nincs pénz környezetvédelemre, de legalább kisautóban továbbra is ülhetsz

2023.03.11. 09:47

Kisautók sokak számára az autózás egészét jelentik. A vásárlóközösségük többnyire azért jár ilyennel, mert szeretnének egy olyan autóban ülni, ami alig igényel karbantartást és elvisz A-ból B-be. A kisautók vásárlóközönségének túlnyomó része nem tudja megfizetni a modern SUV-kat, ennek ellenére a kínálatból folyamatosan fogynak az olcsó, gazdaságosan üzemeltethető autók. A kategória egyik úttörője, a Hyundai úgy döntött, nem tesz le a kisautók gyártásáról, ami kellemes hír, tekintve, hogy más vállalatok sorra fejezik be az ilyen autók gyártását.

A magyar Swift-bűnözés nem újkeletű, a gyöngyösi rendőrök most azonban nem mindennapit fogtak. Két férfi 13 autó ajtaját feszítette fel, hogy különböző tárgyakat lopjanak az utastérből. Szerencsétlenségükre nem sok mindent találtak, ezért próbálkoztak ilyen sokszor.

A Tesla már évek óta ingyen adott áramot a Supercharger töltőhálózaton. Bár külföldön a szolgáltatás már régóta fizetős, Magyarországon csak csütörtök óta kérnek pénz a delejért.

Az energiaválság következtében Debrecen korábban úgy döntött, hogy kihajítja az ablakon a környezetvédelmi szempontokat és hétvégénként dízel buszokkal pótolja a trolikat, illetve a villamosokat. A polgármester szerint a dízel buszok üzemeltetése feleannyiba kerül, mint a villamosoké vagy a troliké, így a káros hatások mellett is bőven megéri az üzemeltetés.

A Bentley Mulsanne a márka négyajtós modellje. A brit-német luxusautógyártóhoz bár több olyan kérés is érkezett, hogy legyen elérhető a típus kétajtós változatban is, a vállalat sosem engedett a „vegyél akkor Continentalt” álláspontból. Az olasz Ares Design az ő igényeiket elégíti ki a kétajtósra átalakított Mulsanne változattal.

Végre valami jó! Úgy néz ki, hogy a világ autópiaca szépen lassan kezd felállni a válságból, így hamarosan ismét lehet majd autót venni, talán még valamivel a mostani árak alatt is.

Ha már autópiac, a Tesla a januári árcsökkentés után ismét nagyot vágott az árakon, igaz most a csúcsmodelleket olcsósították. Az új vételárak egyelőre csak az amerikai piacot érintik, de a hír mindenesetre bíztató.