2023.04.08. 16:30

Itt a húsvét! A négy napos hosszú hétvége alatt a rendőrség kiemelt közlekedésbiztonsági akciót tart, amelynek során országszerte ellenőrzésekbe kezdtek. Szombat reggel például a Petőfi híd teljes Budára tartó forgalmát megszondáztatták, de országszerte hallani a kiemelt jelenlétről. Továbbra is kérjük, hogy mindenki figyeljen oda a másikra és ami a legfontosabb, ha ittál, ne vezess!

Pécsett egy innovatív közlekedésbiztonsági megoldásra vették rá magukat az egyik útfelújítást kivitelező cég munkatársai. Egy olyan táblát helyeztek ki, amit nem ismer a KRESZ, de a hivatalos szervek mégis menten bírságolásba kezdtek alatta.

A német autóklub elvégezte éves nyárigumi tesztjét, amelyből kiderült, hogy nem mindig a legdrágább gumi az ideális. A részleteket árkörképpel egészítettük ki.

A Volkswagen egyik legfontosabb terméke a Passat. Sokan évtizedek óta hűek a típushoz, amit konszern épp most készül leváltani. A lépcsőshátú formájú Passat elektromos utódja valószínűleg az ID.7 lesz, amelynek álcázott prototípusát Spanyolországban próbálhattuk ki.

A magyar rendőrök nem csak az ittas vezetőkre és a nem létező táblák tiltása ellenére behajtókra figyelnek, hanem a gyorshajtókat is szűrik. Gyöngyösön két Swiftest fogtak meg, akik 90 km/óránál is gyorsabban hajtottak lakott területen. A sajtóközlemény szerint az úgynevezett „kikormolás” esetéről lehetett szó, hiszen mi másért nyomná valaki ennyire szegény Swifteknek.