Az új Lotus SUV jobban gyorsul, mint egy Mclaren F1

2023.04.30. 14:42

Fura világot élünk: az elektromos autók lassan átveszik a hatalmat, ráadásul a gyorsulásuk sokszor annyira durva, hogy még a régebbi idők szupersportautóira is rávernek. Gondoljunk csak bele, hogy például egy Lucid Air Sapphire nagyjából 2 másodperc alatt gyorsul 100-ra, ami a legdurvább versenyautóknál se lenne gyenge adat, előbbi pedig mégis egy nagy szedán.

Forrás: Carwow
Forrás: Carwow

Most megnézték azt is, hogy mit tud a Lotus elektromos SUV-je, vagyis az Eletre R. A kétmotoros, 905 lóerős, 985 Nm-es csúcsnyomatékú szörny jól szerepelt, ugyanis a 60 mérföld/órás – azaz 96 km/h-s – tempót letudta kevesebb, mint 3 másodperc alatt. Egy apró hajszállal sikerült benézni a 3 másodperces határ alá, ugyanis 2,99 lett az eredménye.

Ezzel rávert a világ egykori leggyorsabb szériaautójára, vagyis a McLaren F1-re, ami bő 30 éve 3,2 másodpercet tudott 60 mérföld/óráig. Nyilván itt csak nyers számokról van szó, az Eletre nem lesz – és talán már más se – akkora ikon, mint az F1, mégis megdöbbentő látni, hogy mire képes egy elektromos SUV.

Forrás: Carwow
Forrás: Carwow

Vélhetően sokakat zavar, hogy már Lotus néven is megjelenhet egy 5,1 méteres, kéttonnás, elektromos hobbiterepjáró, de addig azért van remény, amíg olyan figurák is ott vannak az autóiparban, mint Gordon Murray. Ő ugyanis hisz a régi értékekben és összehozta a csodálatos F1 bámulatos szellemi utódját, amiről azt mondta, hogy még az F1-nél is jobban sikerült.

Forrás: Carwow