Villámmacskával győzné le Kína a Teslát Európában

2023.05.04. 16:42

Egyre több kínai gyökerű elektromos autó landol az európai piacon, melyeket jobb komolyan venni. A keleti jövevények korrekt minőségük és specifikációjuk mellett verhetetlen árukkal vonzzák a vásárlókat, és nem félnek bátran kiállni olyan villanyautó óriások ellen sem, mint a Tesla. A Great Wall Motors érdekeltségébe tartozó Ora új modelljét például konkrétan a Tesla Model 3 konkurensének szánják.

https   www.ca

A Lightning Cat névre keresztelt prémium modell a gyártó GWM Lemon E Platformjára épül, 4,87 méteres hosszával, 1,86 méteres szélességével és 2,2 tonna közeli súlyával pedig a Funky Cat nagytesvérének tekinthető.

https   www.ca

Ami a technikai specifikációkat illeti, jelenlegi információink szerint a Lightning Cat alvázában egy 82 kilowattórás lítium-vas-foszfát akkumulátor kerül, mely 483 kilométeres WLTP hatótávot tesz lehetővé. Az autó várhatóan 201 lóerős egymotoros, és 402 lóerős kétmotoros változatban is elérhető lesz.

https   www.ca

Az Ora kiemelte, hogy olyan általában költséges extrák, mint a panorámatető, vagy a műbőrbelső mind az alapfelszereltség részét képezik majd, így a többi kínai villanyautóhoz hasonlóan a Lightning Cat is valószínűleg kiemelkedően felszerelt lesz az árához képest. És ha már árak: erről egyelőre nem sokat tudunk. A gyártó brit képviselete csupán annyit árult el, hogy az árcímkén az autó 2024-es európai piacra dobásakor „versenyképes összeg" szerepel majd.

Forrás: carscoops.com