Tippelj: hányan férnek be egy Suzuki Vitarába?

2023.07.08. 06:11

A Suzuki Vitara nem véletlenül népszerű típus: jól néz ki, megbízható, és bár nem hatalmas, kellően tágas négy-öt ember számára. De vajon hány embert nyel el ténylegesen a népszerű hobbiterepjáró? Spanyolországban kiderítették.

Spanyolországban a Suzuki Ibérica döntött úgy, hogy letesztelik a fenti kérdést. A fura teszt a Suzuki Family Day-en történt, aminek nem titkolt célja, hogy népszerűsítse a típust, ebben az esetben azzal, hogy milyen meglepően tágas valójában.

Forrás: Suzuki Ibérica
Forrás: Suzuki Ibérica

A Magyarországon igen népszerű – és többek között itt is gyártott – Vitara mindössze 4,17 méter hosszú, a tengelytávja pedig 2,5 méter, tehát nem mondható hatalmas autónak. A Suzuki szerint a 362 literes csomagterű Vitara maximális belső kapacitása lehajtott ülésekkel 1119 liter.

Lehajtott ülésekkel végül 23 fiatalt nyelt el az autó, bár ezen a ponton valószínűleg a kényelem, mint szempont erősen sérült. Nem rekordkísérletről van szó, és láttunk már ennél jóval durvábbat is, de azt meg kell hagyni, hogy az eredmény így is igen impresszív.

Forrás: Suzuki Ibérica Auto