Ez a Ferrari 300 óráig épül, 5 millióba kerül, és nem is igazi

2023.07.29. 14:06

Az igényes, szépen kidolgozott modellautók általában rettentő drágák, de ezen belül is vannak szintek. Például ott vannak a CMC gyönyörű darabjai, amiknek a sokszázezres ára már igen borsosnak tűnhet. És akkor itt ez az Amalgam Ferrari, amiért több, mint 5 milliót kérnek.

Ez a Ferrari nem a megszokott, 1:18-as méretarányban készül, sokkal nagyobb annál: mivel 1:8-as arányú, 57 centi hosszú, tehát már a mérete is igazán impozáns. De nagy modelleket láttunk már, ami igazán érdekes itt, az a kidolgozása.

Ez a kicsinyített 296 GTS ugyanis a képek alapján megszólalásig hasonlít egy igazi Ferrarira. Nem egy 1:18-as méretarányúnak tervezett modell felnagyított változatáról van szó, hanem egy olyan modellautóról, amit eleve ilyen nagynak terveztek.

Az Amalgam Collection tervezői nem aprózták el: a modellautó elkészítéséhez ugyanis az eredeti Ferrari 296 GTS terveit használták fel. Háromdimenziós modelleket, színkódokat, sőt, még az igazi Ferrariban használt anyagok specifikációit is figyelembe vették. Gyártás előtt még visszaküldték a Ferrarinak a végeredményt, hogy ők is rábólinthassanak.

Jól mutatja, hogy mennyire részletes, precíz modellről van szó, hogy az 1:8-as méretarányú modellautó összeszerelése is 300 munkaórát vesz igénybe. Ahogy azt sejteni lehet, limitált modellekről van szó: mindössze 199 darabot gyártanak belőle.

A gyönyörű, mini-Ferrari ára legalább olyan durva, mint amilyen lenyűgöző a végeredmény. Az Amalgam 296 GTS ára 14750 dollár, azaz több, mint 5,1 millió forint. Ennyiért már egy jól használható, fiatal használt autót is lehet kapni, de az igazi 296 GTS ára még ettől is fényévekre van. Az igazi Ferrariért nagyjából 350 ezer dollárt, azaz bő 120 millió forintot kell fizetni.

Forrás: Amalgam Collection