Itt egy új Renault, ami természetesen SUV

2023.08.30. 05:55

Teljesen új modell érkezését szellőztette meg a Renault. Egyelőre még nem tudni sok mindent a típusról, hiszen csak október végén mutatják majd meg hivatalosan.

Addig is összeszedtük, hogy mit lehet tudni az újdonságról. Például a nevét már ismerjük is: az újdonságot Kardiannak fogják hívni. Egy kisebb méretű modellről van szó, aminek az alapjai valószínűleg a Cliótól érkeznek majd.

Forrás: Renault
Forrás: Renault

Azt is elárulták, hogy a Kardian egy SUV lesz, így elképzelhető, hogy a Renault megcsinálja a saját Dacia Sandero Stepway-ét. Ahogy a Stepway is tulajdonképpen egy emelt Sandero, úgy a Kardian is lehet egy enyhén átszabott, emelt Clio.

A Kardiant egyébként globális, tehát a világon mindenfelé elérhető modellnek szánja a márka, és nem is Európa a fő célpont. Ez egy új, céges stratégia része, aminek az a lényege, hogy a Renault Európán kívül is jóval agresszívebben terjeszkedne. Ezt aláhúzza, hogy a típus bemutatója Rio de Janeiróban lesz.

Az újdonságról egyetlen képet osztottak meg, amin a típusneve látszik, pár olyan részlet kíséretében, ami nem sokat árul el a külsőről. A hivatalos bemutató október végén várható, addig is be kell érnünk ezzel a kevéssel. Bírjátok ki még egy kicsit!

Forrás: Renault