Maximális praktikumot ígér az új Renault Grand Kangoo

2023.09.06. 06:13

Fokozódik a verseny a haszonjárművekből kialakított csapatszállítók piacán. A Citroen Berlingo, Peugeot Partner, Opel Combo Life és Toyota Proace City után most a Renault is előrukkolt a Kangoo hosszított változatával, melyben akár hét felnőtt ember is elfér.

Bár a Grand Kangoo pontos méreteit nem ismerjük, minden bizonnyal a Kangoo L2-höz hasonló számokra számíthatunk. Ez alapján 3,1 méteres tengelytáv és 4,9 méter körüli hossz valószínű, melyek 384, illetve 424 milliméteres növekedést jelentenek az alap Kangoohoz képest. A különbség tehát jelentős.

A rengeteg térnek hála még a harmadik sorban is 164 milliméter a lábtér, hátul pedig így is akad 500 liternyi csomagtér. Mivel mind az öt hátsó ülés lehajtható és kivehető, a raktér maximális kapacitása 3750 liter. Mindezek mellett az utastér is hemzseg a tárolóktól.


Mivel nem egy teljesen új modellről beszélünk, a Grand Kangoo örökli az alap változat műszerfalát és megjelenését is. A biztonság is fontos tényező, így a 14 különféle ADAS vezetéstámogató rendszernek hála a modell akár kettes szintű önvezetésre is képes.


Ami a hajtásláncot illeti, benzines, dízel és tisztán elektromos változatok is készülnek. A legolcsóbb egy 1,3 literes 128 lóerős benzines lesz, míg az 1,5 literes dízel 95 lóerővel érkezik. A villanyos változat egy 125 lovas motort kap, mely ECO módban 75 lóerőssé szelídül. A 265 kilométeres maximális hatótáv minden bizonnyal így érhető el.