Jön az új Insignia, és nagyon más lesz

2023.09.06. 17:06

Az Insignia egy elég nagy vesztese volt annak, hogy az Opel a Stellantis kezébe került. Mivel ez a modell még a General Motors korszakból származik, az új tulajdonosi kör nem kívánt vele érdemben foglalkozni.

Nem modernizálták a technikát és a dizájnt se - ez főleg belül látszik -, a facelift alkalmával is épp csak annyit tettek hozzá, hogy eladható legyen. Aztán ahogy azt sejteni lehetett, végül megszűnt a típus. Legalábbis egyelőre, ugyanis az Opel nem engedte el teljesen, csak új alapokra helyezi.

Opel Experimental tanulmányautó - Forrás: Stellantis
Opel Experimental tanulmányautó - Forrás: Stellantis

A Vauxhall vezérigazgatója, Florian Huettl azt mondta, hogy a közeljövőben érkezik az új Insignia, csak épp teljesen más formában, mint amit megszokhattunk. Elmondta, hogy az újdonság egy technológiailag igen fejlett, áramvonalas villanyautó lesz, ami nem teljesen abba a kategóriába érkezik majd, ahova az eddigi Insigniákat pozícionálták.

Magyarra fordítva ez annyit jelent, hogy nem egy klasszikus, nagy szedán lesz a D-szegmensben, hanem valami olyasmi, ami a mai vásárlók szemében menőbb. Valószínűleg egy hosszú, enyhén megemelt SUV-szerűségről lesz szó, ami azért mégse olyan magas. Az Opel nemrég bemutatott, Experimental tanulmányautója adhat némi támpontot.

Opel Experimental tanulmányautó - Forrás: Stellantis
Opel Experimental tanulmányautó - Forrás: Stellantis

Az új Insignia valószínűleg a Stellantis STLA Medium padlólemezére épül majd. Ahogy Huettl is elmondta, erre a platform akár 700 kilométeres hatótávú autó is építhető, ami 20 százalékról 80 százalékra nagyjából 25 perc alatt feltölthető, sőt, összkerékhajtást is tudnak majd kínálni hozzá. Az újdonság már 2025-ben megérkezhet.

Forrás: Autocar