550 lóerős villanyszedánt mutatott a Volkswagen

2023.09.09. 15:05

A Volkswagen nemrég mutatta be a Passat elektromos párját/utódját/ megfelelőjét, az ID.7-et, amelyből egy sportváltozatot állítanak ki a Svájcban tartott ID. Drivers Club találkozóján. 

Az ID márkacsaládért felelős marketingvezető, Maria Soni Reissfelder szerint kihozták a maximumot a MEB-platformból: komoly teljesítménnyel ötvözték az elegáns szedán vonásait. Elöl-hátul újak a karbonból készült lökhárítók, piros csík emlékeztet a GTI-kre, de egy látványos spojlert és karbon kagylóüléseket is kapott az autó.

Ez eddig maszlag, de a mérnökök nem csak maszatoltak: 60 milliméterrel csökkentették a hasmagasságot, a rugókat is keményebbre cserélték, a 20 colos felnikre pedig 265-ös Michelin Cup 2 R-eket tettek. Az ID.X Performance-t hátul állandómágneses szinkron-, elöl pedig aszinkron villanymotor hajtja, összteljesítményük 550 lóerő, a nyomatékelosztást és a záródó hátsó diffit pedig a Vehicle Dynamics Manager rendszer vezérli.

Az autó ebben a formában biztos nem kerül utcára, csak egy show-autónak szánta a Volkswagen, de nem lennénk meglepve, ha a jövőben valamilyen sportosabb változat is készülnek az ID.7-ből.