Friss jogsis vágta oszlopba az AMG Mercit – Igen már megint.

2023.10.01. 16:30

Magyarországon évek óta egy érdekes tendencia figyelhető meg. A közvéleményt igazán felforgató közlekedési baleseteket szinte mindig Mercedesesek okozzák. Mercedes okozott halálos balesetet annak idején a Szentendrei úton, M.Richárd is egy Mercivel gázolt a Dózsa György úton, Gazdagréten is egy AMG Mercedes vágta telibe azt a szerencsétlen Fordost és a közelmúltban történt különösen megrázó árpád-hídi balesetet is egy háromágú csillagot viselő autóval okozták. 

Sikerült totákárra vágni egy soktízmilliós autót a falu farába'. Megérte?
Sikerült totákárra vágni egy soktízmilliós autót a falu farába'. Megérte?

Csak a szerencsén múlt nem történt súlyosabb baleset péntek reggel Salköveskúton, Vas vármegyében, ahol egy friss jogsis fiatal küldte oszlopnak az GLE osztályú AMG-jét, ráadásul úgy, hogy édesapja is az utasülésen ült. Az autó eleje rendesen összetört és a villanyoszlopot is ki kellett cserélni, de szerencsére személyi sérülés nem történt. A balesetet a Vaol.hu vármegyei hírportál szerint valószínűleg a helytelenül megválasztott sebesség, illetve a sofőr rutintalansága okozta.

Mostanában szinte minden hétre jut egy ehhez hasonló baleset, nem is csoda, hogy többen is gondolkoznak a jogosítványszerzés reformján. Vannak, akik a jármú súlyához kötnék a jogosítványt, mások pedig a jármű teljesítményéhez, de a jelenlegi korlátozásmentes rendszer minden szakmai szervezet szerint súlyos kockázatokat hordoz magában.

Forrás: Vaol.hu