Nyugdíjba vonul a Rolls-Royce vezérigazgatója, a híres Torsten Müller-Ötvös

2023.10.07. 15:48

Nyugdíjba vonul a Rolls-Royce vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös, akinek helyét decembertől Chris Brownridge, a BMW UK vezérigazgatója veszi át.

Torsten 2010-ben csatlakozott a Rolls-Royce Motor Carshoz, és ezzel ő lett a vállalat leghosszabb ideje hivatalban lévő vezérigazgatója. Torsten vezetése alatt a Rolls-Royce megtartotta presztizsét, mint a világ egyik legexkluzívabb márkája. Torsten előtt a márka éves szinten ezer autót adott el, ez pedig 2022-re hatezerre nőtt.

Továbbá az ő irányítása alatt jelent meg a Rolls-Royce Wraith és Dawn, valamint a Cullinan. Mondhatni neki köszönhetőek az úgynevezett Coachbuild modellek is - ilyen a súlyos milliárdokba kerülő Droptail és a Boat Tail.  De az első tisztán elektromos meghajtású Spectre is az ő irányítása alá datálható.

Torstennek köszönhető, az egyes modellek lefeketített verziói, a Black Badge-ek. Az idő múlásával a márka vásárlói (és árai) is változtak. míg 2010-ben a Rolls-Royce tulajdonosok átlagéletkora 56 volt, addig ez mára 43. Az autóik átlagára pedig 250 ezer euróról félmillió euróra nőtt.