És te melyik Suzuki Jimny retro csoda vagy?

2023.10.15. 12:31

A felhőkarcolók árnyékában, az utcán harcolók ágyékában, o lajos hordók, lángok az égen, mi meg a pimpelt Jimny-vel a téren. A japán tuner DAMD négy opciót is ajánl a Little G szériában, és igazából egyikbe sem tudok belekötni, mert a Jimny néhány stílusos kiegészítővel valóban a józan divatdiktárorok G-osztálya.

DSC04321

Benyomom a tévét, kapom a rap-et. Eddig oké, ami viszont gond, hogy itthon nemhogy DAMD Jimny-t, de még ötüléses személyautó verziót sem kapok a Jimny-ből, hiszen Európában már csak a háromajtós tehergépkocsi elérhető az emissziós ostobaságok miatt. Ráadásul az is 9 250 000 forintról indul, ami persze a bruttó összeg.

Az ausztrálok megkapták a szuper Heritage Edition matricázást, az új ötajtós Jimny-re 30 ezer előrendelés érkezett, Európában pedig pont az olaszok gyártják a legmókásabb Jimny pickupot.

Japánban ennél is több az opció, hiszen egyszerre kapható a háromhengeres turbómotorral szerelt, rövidebb és keskenyebb, így a kei kategóriába sorolt Jimny, és az általunk is ismert, 1,5-ös szívó négyhengeressel kínált Jimny Sierra. A DAMD pedig mindkettőhöz árul fantasztikus dizájncsomagokat, a G63 AMG-nél jutányosabb összegekért.

Az első opció a JB74-szériás, vagyis a Sierra-alapú DAMD little G Aventura. Mondhatjuk, hogy a maga műfajában hibátlan:

Személyes kedvencem a keskeny Jimny-ből, vagyis a JB64-ből faragott little G Traditional. Bundeswehr Wolf hangulat, erre még Grazban is csak bólogatnának az öregek.

Életérzés szempontjából releváns lehet a JB74, tehát Sierra-alapú városi harcos, a DAMD little G Advance. Kokainfehér-gyöngyházban és lazacrózsaszínben is kiváló.

Ha a keskeny Jimny a turbós motorral nem lenne szabályos az egyre csak szigorodó magyar rendszerben,  nagy duzzogva beérném az ismert 1,5-ös Jimny Sierrából épített little G Traditionallal is.

Persze ez is egy turbódízelt érdemelne, és akkor mehetne Pajerókat kergetni.

A Suzuki Jimny egy remek platformot kínál, és kíváncsiak leszünk, mit hoz ki belőle a világ tuningipara a következő években. Az ötajtós is izgalmas, a forgalmazás pedig csak most indul, hogy a hibrid és elektromos jövőről ne is beszéljünk. Addig is DAMD, respekt.