Négy új állandó traffipax Budapesten, és ez még messze nem a vége

2023.10.30. 13:41

Az utóbbi időben komoly problémává nőtte ki magát a közlekedési morál romlása Budapesten, ez több halálos kimenetelű balesethez vezetett. Egyre többen nézik a főváros utcáit versenypályának, ezen pedig mindenképp változtatni kell. Karácsony Gergely főpolgármester több száz állandó traffipax telepítésével üzent hadat a gyorshajtóknak, melyek fokozatosan meg is érkeznek Budapest utcáira.

Nemrég a VI. kerület polgármestere, a momentumos Soproni Tamás Facebook posztban jelentette be, hogy négy új, állandó trafiboxot telepítenek Terézváros legproblémásabb útszakaszaira. Ezek pontos helyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a kerületi rendőrkapitányság és a fővárosi rendészet iránymutatásai alapján határozták meg. A választás az alábbi helyszínekre esett:

- Andrássy út - Izabella utca csomópont

- Andrássy út - Munkácsy utca csomópont

- Podmaniczky utca - Izabella utca csomópont

- Podmaniczky utca - Rippl Rónai utca csomópont

397111698 739230668026926 946149837900361869 n


A polgármester szerint ezeken az útszakaszokon „rendszeres, hogy éjszaka, amikor a közlekedési lámpák nem működnek, sokan messze az 50-es sebességhatár felett közlekednek, néhány "nagyon kemény” arc pedig versenyezni is szokott."

Soproni Tamás reméli, hogy a 35 millió forintos beruházás nemcsak a kerületiek, hanem valamennyi budapesti lakos és autós biztonságát szolgálja. Mindez ráadásul még nem minden: a mostani akció csak a traffipax telepítés első üteme, melyet később továbbiak követnek majd.