Kiderült, hol építhetik a legolcsóbb Teslát

2023.11.06. 11:51

Már egy ideje köztudott, hogy a Tesla piacra majd dob egy, a többi modelljeihez képest sokkal olcsóbb autót, de a tervezett árán kívül eddig mást nemigen tudni róla. De most kiderült, hogy ez a 25 ezer eurós (kb. 9,5 millió forint) modell hol készülhet.

A Reuters információi szerint a gyártó berlini gyára adhat otthont a legolcsóbb Tesla sorozatgyártásának. A névtelenségét kérő informátor szerint ezt Elon Musk jelentette be az ott dolgozóknak egy gyárlátogatása során múlt hét pénteken.

Az viszont nem derült ki, hogy a 25 ezer eurós Tesla mikor kerülhet gyártásba. Musk korábban nem akarta, hogy legyen egy "olcsó" Tesla, helyette a robotaxiban látta a jövőt. De erről végül a cég vezetői több-kevesebb sikerrel lebeszélték, és Franz von Holzhausen, a Tesla dizájnfőnöke rávette Muskot, hogy a robotaxi platformjára építsenek egy olcsó, kicsi Teslát.

A Model 2-ként emlegetett olcsó Teslának eddig két koncepciója született meg amelyekről azt lehet tudni, hogy Cybertruck-szerűen futurisztikus dizájnt kapnak.