Érzelmes videó: Richard Hammond ismét Rimacba ült

2023.11.10. 06:14

Richard Hammond számos balesetet szenvedett már karrierje során. A 2006-os, sugárhajtású autós borulás majdnem a műsorvezető és autós újságíró életébe került, s bár a 2017-es eset nem volt ennyire súlyos, kétségtelenül nyomot hagyott a brit életében.

Hammond a The Grand Tour forgatásán egy hegyiversenyen vett részt egy Rimac Concept One volánja mögött, mikor a célvonal után nem lassított eléggé egy éles kanyar előtt. Az autó lerepült a hegyoldalon, háromszor átfordult, majd kigyulladt. A műsorvezetőt helikopterrel szállították kórházba.

 Most, hat évvel a baleset után Hammond egy Rimac Neverába ült, hogy visszaemlékezzen a balesetre és méltassa a horvát gyártót. Elmondása szerint 2017-ben minden az ő hibájából történt: a Concept One annyira könnyen vezethető és addiktívan gyors volt, hogy a hegyiverseny célvonalát átszelve egyszerűen nem vette el a gázt. Ezzel együtt kiemelte, hogy életét a Rimac mérnökeinek köszönheti, hiszen a lángokban álló autó ajtaja még a nagy zuhanás és a többszöri átfordulás ellenére is azonnal kinyílt.

Aki csikorgó kerekekre és hajmeresztő kanyartempóra számít, csalódni fog. Ez a videó másról szól. Mindenesetre egy 2 másodperc alatti 0-100-at azért így is láthatunk.

Hammond megemlítette azt is, hogy a balesetet követően őszintén tartott attól, hogy a történtek visszahangja esetleg a Rimac végét is jelentheti, de szerencsére nem ez történt.