Cybertruck még nincs, de mini házat már terveztek hozzá

2023.11.16. 12:59

A Tesla Cybertruck első példányai most már tényleg bármelyik pillanatban megérkezhetnek: a gyártó jelenleg november végére ígéri a legelső darabokat. Kiegészítőket azonban már most is kínálnak hozzá, pedig az autóból még egyet se kapott meg ügyfél.

A Camp365-nél egy platóra szerelhető kiegészítőt terveztek, kimondottan elektromos pickupok, így például a Cybertruck vagy a Rivian R1T számára.

Ez tulajdonképpen egy kihajtogatható kabin, amivel lakóutóvá lehet alakítani ezeket az elektromos pickupokat. A Model T egy tetősátor és egy fix, kemény fülke keveréke: az egész összecsukható, mint egy sima sátor, viszont azoknál jóval nagyobb, ilyen szempontból pedig inkább egy fülkére hasonlít.

A beltér hatalmas méretű, minimalista stílusú, van benne két ágy, mini konyha és sok tároló, sőt, még klíma is akad. A komfort szempontjából előnyös, hogy az autó hátuljából ki lehet hajtogatni egy apró házat, de vannak hátrányai is.

Az például kifejezetten problémásnak tűnik, hogy a szerkezet még összecsukva is nagyon nagy, jóval magasabb, mint a pickupok teteje, ami légellenállási szempontból nem szerencsés. A nagy méret mellé opcióktól függően 320 és 360 kiló közötti tömeg tartozik, így már a felszerelés se tűnik könnyűnek, hiszen több ember se emel meg könnyen egy ekkora tárgyat.

A gyártó azt mondja, hogy ha már fent van a helyén a cucc, mindössze 10 perc alatt teljesen kész állapotúvá tehető. Szerintük az összecsukott lakrész aerodinamikai kialakítása miatt mindössze 5-10 százalékkal csökken a hatótáv, amivel jóval jobbak a konkurenseknél.

Az óriási méretek és a minőséginek tűnő kialakításhoz durva árcédula társul: a Camp365 Model T indulóára 25 ezer dollár, azaz közel 8,7 millió forint, amit extrákkal tovább lehet növelni. Ha valakinek mégis megtetszett a kiegészítő, ugyanúgy várnia kell rá, mint magára a Cybertruckra, a gyártás ugyanis csak jövőre indul. 100 dollárért azonban már most is le lehet foglalni.

Forrás: Camp365