Már csak a nevével is bevonz az új Lucid SUV

2023.11.19. 06:40

Több mint egy év titkolózás után már hivatalosan is bemutatták a Lucid első SUV modelljét, a Gravityt az LA Auto Show-n. 

Csaknem napra pontosan egy éve számoltunk be a Lucid második modelljéről, a Gravityről. Akkor csak pár renderelt fotót mutatott meg a cég, majd egy teljes évig csöndben voltak a Gravityről. Az idei LA Auto Show-ra viszont már fizikai formában is elvitték a 2,8 tonnás SUV-t, és vele együtt rengeteg részletet is megtudhattunk az autóról.

A hétszemélyes SUV egy új platformra és meghajtásra épül, aminek az ígért hatótávja 708 kilométer. A cég szedánjánál, az Airnél viszont gyengébb, ugyanis "csak" 800 lóerős, és a 0-100-as gyorsulást 3,5 másodperc alatt képes megtenni. Viszont nemcsak a gyorsulási-, hanem a töltési sebessége is ígéretes. A 120 kWh-ás akkumulátorát akár 350kW-os töltővel is lehet tölteni, amivel a cég szerint negyed óra alatt 320 km-nyi hatótáv tölthető az autóba.

Az Airhez képest érhető okokból a légellenállási együtthatója is rosszabb, de SUV-khoz képest nagyon jó: 0,24. Egyébként a Gravity egy 5,03 méter hosszú, 2 méter széles és 1,66 méter magas autó. Az autó dizájnra csaknem azonos az Airével, ami elvégre nem gond, hiszen ezzel erősítik a cég arculatát. 

A Gravity teherbírása 680 kiló, de akár 2,7 tonnát is képes vontatni. Egy érdekes újdonság az autóban, hogy az első csomagtartó egy kétszemélyes kanapéként is funkcionál, ami a frunking nevet kapta a frunk és a fucking kombinációja lehet. De ha csomagtartónak akarjuk használni, akkor 260 liternyi cuccot lehet belepakolni. A hátsó csomagtartóba pedig leengedett ülésekkel 3171 liter a maximum.

Üvegtetős belterében egy igen hatalmas, 34 colos hajlított kijelzőt találunk, ami a kormány mögül indul egészen a műszerfal közepéig. De ezalatt is lesz egy kijelző, aminek viszont nem tudni a méretét.

 Az autó tagadhatatlanul a Tesla Model X riválisa lesz, ugyanis nemcsak méretben, de árban is hasonló. Míg a Model X 79 990 dollárról indul, addig a Gravity árát 80 ezer dollárra vagyis 27,8 millió forintra ígérik.