Hamarosan jön a Tesla Model 3 Performance, ami „elég különleges” lesz

2023.11.30. 13:04

A Tesla egyik mérnöke elárulta, hogy lesz Performance verziója az frissített Model 3-nak, méghozzá hamarosan és „elég különleges” lesz. Viszont valószínű, hogy nem Performance-nak, hanem Ludicrous Speed-nek fogják hívni ezt a verziót.

A mérnök nem közölt sok részletet a Model 3 Performanceról, de az biztos, hogy lesz és 2024 első felében számíthatunk rá. Az ausztrál carsales.com-nak azt mondta, hogy tartogat pár meglepetést vevőinek az M3 Performance a nagy teljesítménye mellett (a facelift előtti Performance verzió 513 lóerős, 660 Nm nyomatékkal, ami a 0-100-at 3,3 másodperc alatt teljesíti).

Elvileg ezek a "meglepetések" olyan dolgok, amiket még az előző Performance modellbe terveztek eredetileg, de akkoriban erre nem volt lehetőség különböző okok miatt, így kimaradtak.

A The Kilowatts pedig kiszúrta, hogy az új Model 3 alkatrészkatalógusában megtalálható a Plaid embléma is, ami arra enged következtetni, hogy az erősebb verzió valójában a Plaid lesz. Ez viszont előfordulhat, hogy csak egy hiba, mivel Musk korábban azt mondta, hogy a Model 3-ból és Y-ból nem lesz, és a Plaid embléma, csak egy placeholder a Ludicrous Speed logójának.

A frissített Tesla Model 3 már hazánkban is megjelent, Karotta és Marci a bemutatón kint is voltak, azóta pedig egy már a szerkesztőségben is van tesztre (leginkább Karottánál), szóval hamarosan mi is beszámolunk, hogyan sikerült a Tesla újdonsága.