Mennyi?! Megérkeztek a Ford Bronco magyarországi árai

2023.11.30. 09:21

Nem sok olyan emberről hallani, aki ne szerette volna a Ford Broncót. Voltunk a bemutatón és tesztautó is járt nálunk, több kolléga véleménye egyöntetű: a Bronco rohadt jó.

Egy dolog azonban egészen eddig hiányzott a képletből, az pedig nem más, mint az ár. Mert lehet akármennyire jó egy autó, ha túl sokat kérnek érte, az sokszor más kontextusba helyezi a jóságát is. Most már erre se kell várni: megérkeztek a hivatalos, magyarországi árak.

Ahogy azt sejteni lehetett, a Bronco nem filléres cucc: az árlista szerint a Bronco Outer Banks First Edition bruttó 32,6 milliónál startol, míg a Badlands First Editionért 33,3 milliót kell fizetni. Érdekes részlet, hogy a Ford magyarországi oldalán az Outer Banks indulóára 30,7 millió, de úgy tűnik, hogy egyelőre csak a több extrával megszórt First Edition kapható igazából.

A First Edition modellekhez egy rakás plusz takaróelem és rendszerező jár, illetve egyedi sorszámot és matricázást is kapnak. Különösen jól néz ki az Outer Banks takaróponyvája, amire rányomtattak kívülről is egy Broncót.

Mindkét felszereltségi szint esetén egyféle motorral lehet megvenni a Broncót: a motortérben egy 2,7 literes, V6-os, turbós benzinest találunk, ami 355 lóerőt tud. A típus csak összkerekesként készül és minden változat kizárólag tízsebességes automatával érhető el.

Az árazás elsőre merésznek tűnhet, de a konkurens Jeep Wranglert is szinte pontosan ilyen áron adják: a Sahara 32,6 millió, a Rubicon 33,2. Itt negatívum, hogy a Jeepek motorja kétliteres benzines, viszont pozitívum, hogy ennyiért minden változat tölthető hibrid, és a rendszerteljesítményük is 380 lóerő.

Forrás: Ford.hu