Okkal nincs még tisztán elektromos M-es BMW

2023.12.10. 10:06

A Mercedes és a BMW látványosan más irányt képvisel jelenkori sportmodelljeiket illetően. Míg előbbi az egyre kisebb belső égésű motorokat egyre nagyobb elektromos rásegítéssel egészíti ki, addig utóbbinál továbbra is a nagy, erős benzinzabálóké a főszerep. Erre jó példa az XM is, melyben egy 4,4 literes V8-as dolgozik, amelyet csupán finoman támogat a hibrid rendszer.

Erről a filozófiáról Frank van Meel, a BMW M divíziójának vezetője osztott meg további részleteket a CarExperttel. Szerinte amíg csak lehet, nagy belső égésű motorokkal kínálják sportos modelljeiket, ha pedig ez már nem fenntartható, egyből a tisztán elektromos hajtásra váltanak.

P90532813 highRes


A vezető azt is elárulta, miért késlekednek egy saját villanyautó piacra dobásával. Véleménye szerint a villanyautó-technológia egyszerűen még nem elég fejlett egy olyan, elsősorban versenypályákra szánt sportautóhoz, ami „szignifikáns távon képes folyamatos erőkifejtésre". Egy ilyen modellnek gond nélkül meg kell tennie egy vagy két tempós kört a Nordschleifén, ez azonban egy elektromos autóval szerinte jelenleg nem megvalósítható.

Forrás: motor1.com