Ezek már az elektromos Range Rover részletfotói

2023.12.14. 14:34

A JLR is dolgozik az elektromos átálláson: hamarosan érkezik a Range Rover Electric, a gyártó már meg is nyitotta az előjegyzést az újdonságra.

A várólistára már most fel lehet iratkozni, dacára annak, hogy még csak kevés konkrétumot ismerünk az elektromos Range Roverrel kapcsolatban. A márkanév mindenképp passzol egy elektromos autóhoz, hiszen a range angolul hatótávot is jelent.

Azt elárulták, hogy a nagy villany-SUV a jelenleg is kapható modellen fog alapulni, szintén az MLA platformra épül majd. Ebből az következik, hogy valószínűleg nemcsak az alapok ugyanazok, hanem rengeteg egyéb tulajdonságot is örököl az új változat a meglévőtől.

Ezt támasztják alá a most közzétett részletfotók is, amik alapján úgy tűnik, hogy az elektromos Range Rover kívülről csak minimálisan fog eltérni a hagyományostól. Az elegáns, függőleges hátsó lámpák maradnak, ahogy a díszrács dizájnja is a meglévő modellhez hasonlónak ígérkezik. A felnibe viszont jut majd EV feliratos kupak.

Thomas Müller, a JLR termékfejlesztési főnöke elárulta, hogy ez lesz a valaha készült legcsendesebb és legfinomabb Range Rover. Mivel nem kerül bele hagyományos, benzines vagy dízelmotor, ez várható is volt, miközben mindenképp pozitív körülmény.

Müller azt is elmondta, hogy az újdonság ugyanúgy alkalmas lesz vontatásra, ahogy az eddig verziók, illetve a tereptől sem fog megijedni. A teljesítményét a most kapható V8-as benzinessel szerelt változat környékére lövik be: ez 530 lóerőt tud.

Az akkumulátor kapacitásáról egyelőre nem mondtak semmit, az viszont valószínű, hogy az újdonság kétmotoros lesz, és egészen biztosan összkerekes. A Range Rover Electricet Solihullban gyártják majd, ahol a jelenleg kapható változatok is készülnek. A megjelenési dátum és az ár még nem ismert.

Forrás: Range Rover / Autocar