Szürreális: a világ legerősebb embere a világ legkisebb autójában

2024.01.09. 07:13

Eddie Hall az elmúlt években elég nagyot megy a neten, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy a világ egyik legerősebb embere, közben egy igen szórakoztató figura is egyben.

A versenysporttól visszavonult Hall felhúzásban – angolul deadlift – állított fel egy igen fontos rekordot még 2016-ban: ő volt az első, aki fel tudott emelni 500 kilót ebben a számban. Emellett 2017-ben megnyerte a World's Strongest Man versenyt, így akkor hivatalosan is ő volt a világ legerősebb embere.

A 185 centis, nagyjából 160 kilós Eddie nem egy apró csávó, valami méretben passzoló, hatalmas autó illik hozzá. Előfordul azonban olyan, hogy ennek épp az ellenkezőjét próbálja ki: tavaly decemberben például beült egy - nem eredeti - Peel P50-be, ami amúgy a világ legkisebb autója, tehát abszolút nem arra tervezték, hogy elnyeljen egy ekkora embert.

A Peel úgy néz ki Eddie mellett, mint egy közepes hátizsák, így a beszállás se volt egyszerű mutatvány. Elsőre nem is tűnt úgy, mintha kivitelezhető lenne, de a hatalmas angol végül sokadik próbálkozásra megtalálta a megfelelő pozíciót, és magára húzta a P50-et.

A java csak ezután jött: egy szürreális túra vette kezdetét, amibe megpróbáltak belesűríteni mindent, ami potenciálisan vicces. A sima közlekedésen túl – amit a rendőrök is kiszúrtak – volt mekizés, játékboltba behajtás, rengeteg kétkerekezés – a futóművet nem épp erre tervezték – és sok egyéb hülyeség.

A 137 centi hosszú és 99 centi széles kisautó jól bírta a kiképzést, és a videó alapján Eddie-t jobban meggyötörte ez az egész, mint a Peelt. A nagyjából 60 km/h-s végsebesség ezúttal nem volt meg, és valószínűleg Hall sem tervezi később napi mászkálósnak használni a P50-et.

Forrás: Eddie Hall The Beast - Youtube