Tesla: mosd le a Cybertruckot, vagy megjelenhet a korrózió

2024.01.18. 14:09

A Cybertrucknál a Tesla több, az autóiparban nem épp szokványos megoldást alkalmaz: ezek közül az egyik, hogy nem fényezik le. A rozsdamentes acélból készült kaszni elvileg hatékonyan ellenáll a környezeti hatásoknak, de mint kiderült, nem mindnek.

A közelmúltban felkerült a Youtube-ra a Cybertruck teljes kezelési útmutatója, ebben szúrta ki valaki, hogy határozottan arra kérik a tulajdonost, hogy bizonyos szennyeződések esetén azonnal mossa le az autóját.

A videóban 23:08-nál olvasható ez a rész:

Erre azért van szükség, mert ha ez nem történik meg időben, a kasznin megjelenhet a korrózió. A bosszantó gondot az olyan, agresszív anyagok okozhatják a leírás szerint, mint például a madárürülék, a fanedv, az útszóró só, bogarak és sok egyéb anyag.

Forrás: T Sportline - Tesla Upgrades & Accessories / Youtube
Forrás: T Sportline - Tesla Upgrades & Accessories / Youtube

Mindez furcsának tűnhet elsőre, hiszen azt gondolhatná a tulajdonos, hogy a rozsdamentes acélban ilyesmi nem tesz kárt. A valóságban a rozsdamentes acél sem teljesen az, csak jobban ellenáll a környezeti hatásoknak, így az erősen savas vagy lúgos kémiai hatású anyagok kárt tehetnek benne.

A leírás is ilyen anyagokat említ, és kiemeli, hogy ezeket akkor is minél hamarabb el kell távolítani, ha a Cybertruck épp nem szorul mosásra. Azt azért érdemes hozzátenni, hogy az erős savak és lúgok a hagyományosan fényezett autókat is csúnyán károsíthatják, tehát ez a veszély a legtöbb, hagyományos felületkezelésű autónál is létezik.

Forrás: T Sportline - Tesla Upgrades & Accessories / Youtube