Visszatér az Opel Frontera, mint egy...

2024.01.25. 09:33

Sokaknak ismerős lehet az Opel Frontera, a '90-es évek Európájában fontos szerepe volt a terepjárók népszerűsödésében. A gyártás 2004-es leállítását követően a német gyártó nem használta tovább ezt a márkanevet ám most úgy néz ki, hogy felélesztik.

Az Opel még 1991-ben vezette be az európai és ausztrál piacra a Frontera terepjáró első generációját. Ezt követte 1998-ban a Frontera B, majd 2004-ben utód nélkül eltűnt a kínálatból. A típus eredetileg egy Isuzu MU/Rodeo terepjáró alapjaira épül, ám a német mérnökök alaposan átdolgozták. Más belteret készítettek, de ennél is fontosabb, hogy egy frissebb motorválasztékot raktak össze hozzá.

Opel Frontera 2024.png

Ezzel szemben a hamarosan bemutatásra kerülő Fronterának várhatóan nem lesz ennyi önálló eleme. Hiszen már nem is a General Motors, hanem a Stellantis égisze alatt dolgoznak és jellemzően az ő egyen-technikájukat alkalmazzák autóikba. Ráadásul követik a divatot és nem állnak az elektromos átállás útjába sem, így mindenki kapaszkodjon: a 2024-es Opel Frontera egy villany-SUV lesz.

Erről mutatott nemrég két képet a gyártó. Az egyiken az autó oldalról látszik, így kivehető a sziluettje. Egyes pletykák szerint elég nagy autóval készül az Opel, bár az eredeti Frontera sem számított kicsinek a maga 4,66 méteres hosszával. A másik képen egy darabkát látni az autó orrából, ám itt az érdekesség inkább az új Opel embléma, melyre – szintén hagyománykövető módon egy – Blitz fantázianéven hivatkozik a gyártó.

Opel Frontera 2024 2.png

A gyártó szerint, az új Frontera rengeteg helyet, praktikumot és sokoldalúságot kínál majd aktív életet élő egyéneknek és családoknak egyaránt. A pontos megjelenésről egyelőre nem sokat tudni, de várhatóan heteken belül láthatjuk képeken a kész autót. A megjelenés még idén várható és érdekes, hogy a Stellantis csoportnak egyelőre kevés nagy méretű elektromos SUV-ja van, így a specifikációról még csak pletykák sincsenek.

Forrás: Carscoops