Visszanyalt a fagyi: csúnya véget ért egy autós üldözés Amerikában

2024.02.26. 11:37

Az amerikai rendőrök Oklahomától Arkansasig sikertelenül próbáltak megállítani egy lopott furgont, mely annak ellenére is üzemképes maradt, hogy menekülés közben többször kisebb balesetekbe keveredett.

Mikor aztán az üldözött jármű egy autópályára hajtott, a rendőröknek végre alkalmuk nyílt véget vetni a veszélyes száguldásnak. Az egyik járőrkocsi körülbelül 160 km/h-s tempónál a furgon mellé hajtott, és megpróbálta kipördíteni. Bár ez tulajdonképpen sikerült, nem egészen az történt, mint amire a rendőr számított.


A fehér furgon hátuljába ugyanis valahogy beleakadt a rendőrautó elejére szerelt ütköző, így végül mindkét jármű a szalagkorlátnak csapódott. A rendőrök jártak rosszabbul: a szolgálati autó felborult, majd többször is átfordult, mielőtt végre megállt. A benne utazók nem sérültek meg, de elővigyázatosságból kórházi kivizsgálásra szállították őket.

Az elfogásuk után a szökevények autójában Molotov-koktélokat és lőfegyvereket találtak. Hamar kiderült, hogy komoly bűnözőkről van szó: többek között három rendbeli súlyos testi sértéssel, bűnügyi összeesküvéssel és négy rendbeli rongálással vádolják őket.