Elektromos és benzines BMW M3 és M4 is jöhet, méghozzá egyszerre

2024.03.11. 06:15

Korábban már írtunk róla, hogy a közeljövőben érkezhet egy elektromos BMW M3 és/vagy M4. Bár úgy tűnik, hogy ez tényleg meg fog valósulni, jó hír, hogy ezzel párhuzamosan érkezhet még benzines változat is.

Minden gyártó, így a BMW is nagy erőkkel halad a teljesen elektromossá alakított modellpaletta felé, ugyanakkor igyekeznek minden lehetőséget megragadni, hogy minél tovább a piacon maradhasson a benzines modell is.

DSC08095

A BMW Blog értesülései szerint az elektromos és a benzines változat különböző platformra épülhet. Az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az M4, vagyis a kupé tisztán elektromos lehet, míg a szedán M3-ból készülhet benzines. Ez azt jelenti, hogy aki mindenképp sorhatost szeretne, annak meg kell majd barátkoznia a négyajtós kasznival.

Új motort már nem fognak fejleszteni, marad a jelenleg is használt S58: a háromliteres, kétturbós sorhatos teljesítménye 500 lóerő felettinek ígérkezik. Manuális váltóval szerelt változatra viszont nem sok esély van.

DSC08090

Erre azért van lehetőség, mert az Európai Unió lazított az Euro 7-es normán. Több ország és autógyártó is jelezte, hogy az Euro 7 a tervezett formában nem tűnik megvalósíthatónak, és forrásokat vonna el az elektromos autók fejlesztése elől. A lazább szabályok viszont lehetőséget arra, hogy a gyártóknak több mozgástere maradjon, amibe ebben az esetben akár még egy újabb, benzines M3 is belefér.

Az Euro 7 változásáról itt olvashatsz bővebben:

Forrás: BMW Blog