Porrá rohadt a Chevy alváza, pedig alig van benne 41 ezer kilométer

2024.05.13. 06:08

Röviden:

  • Itt egy keveset futott, nem is túl öreg Chevy Silverado
  • A kora és a futásteljesítménye ellenére teljesen elrohadt
  • A rossz felületkezelés és az útszóró só intézte el teljesen

A fiatal korukban is durván elrohadó autók műfajában a Mazda a koronázatlan király, de azért rajta kívül is akadnak még potens versenyzők. Sok csúnyán rohadós autó van, ezek közül például az F Astra hírhedten jó kapcsolatát a rozsdával első kézből is jól ismerem.

Forrás: automotivenfield - TikTok
Forrás: automotivenfield - TikTok

Vannak azonban olyan helyzetek is, amikor nem csak a rossz felületkezelés vagy a rossz konstrukció okoz óriási kárt az autóban. Ez történt egy Chevrolet Silveradóval is az Egyesült Államokban, aminek szinte teljesen megsemmisült az alváza, kis túlzással már egy erősebb szellő is kárt tud benne tenni.

Ez egy korosodó, de nagyon keveset futott autó: ezt, vagyis a GMT900-as szériát 2007 és 2014 között gyártották, a konkrét példány évjárata ismeretlen. A futásteljesítménye a minimum tízéves kora ellenére is alig több, mint 41 ezer kilométer. Utóbbi jelenthetné azt is, hogy megkímélt, jó állapotú, öregedő autóról van szó, a valóság azonban ennek inkább a fordítottja.

@automotivenfield #saltlife #automotive #techlife #lifestyle ♬ original sound - Automotive In The Field

A Silverado alváza elképesztően rommá van rohadva, ujjal is lehet rá további lyukakat csinálni, tetszőleges részekre. Az extrém rozsdásodás oka kettős: egyrészt erről a típusról már akkor kiderült, hogy csúnyán elrohad, amikor még csak páréves volt (később volt rá visszahívás is), másrészt ezt a konkrét darabot nem túl szerencsés helyen tárolták.

New Yorkban állt a Silverado és a só alulról szinte teljesen megsemmisítette az eleve rozsdásodásra hajlamos autót. Szomorú sors ez egy egyébként egészen jó állapotú, alig használt autónak.

Forrás: automotivenfield - TikTok