A Rambo Lambó adhatja az ihletet az Aston Martin új terepjárójához

2024.05.17. 10:42

  • A Carscoops forrásai szerint az Aston Martin egy új terepjárón dolgozik, melyhez a Lamborghini LM002 szolgáltatta az ihletet.
  • A hírek szerint az új modellből csak 2500 példány készül.
  • A kiemelkedő terepezési képesség mellett aszfalton is „szupersportautókhoz mérhető teljesítményszintet" várhatunk.

A Lamborghini LM002 egy katonai projektként indult, majd az egyik legkülönlegesebb Lamborghinivé nőtte ki magát. Úgy tűnik, a Rambo Lambó néven emlegetett V12-es terepjáró most az Aston Matint is megihlette.


A Carscoops információi szerint a brit sportautógyártó szeretne egy extrémebb, kifejezetten a terepjárásra kihegyezett modellt a DBX nevű SUV-ja mellé, melyhez a Lamborghini LM002 szolgáltatná a mintát. Az olasz szörnyeteg egyik különlegessége a V12-es motorja volt, az Aston Martin pedig történetesen azon kevés gyártó közé tartozik, akik még mindig gyártanak ilyen motorokat. Innentől a dolog szinte adja magát.

A Carscoops forrásai szerint a titokzatos modell négyajtós kivitelben, 2500-as limitált darabszámban készül majd, amelyből további következtetéseket vonhatunk le. Egy alapjaiban új modellt párezer példány kedvéért egyszerűen nem gazdaságos kifejleszteni és legyártani, ezért az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az Aston Martin a DBX-et használja majd alapként az új terepjáróhoz.

Bár az új modell esetében a terepezési képesség kiemelten fontos lesz, az informátorok szerint aszfalton is „szupersportautókhoz mérhető teljesítményszintet" várhatunk.