A Polestar modellnevei olyanok lesznek, mint az iPhoné

2024.05.20. 11:12

  • A Polestar picit újragondolta a közel sem fantáziadús modellneveit
  • Nem lesz azonos számú új modell, még facelift sem
  • Az információt a Polestar is megerősítette

A Polestar a kezdetek óta nem vizionálja túl a modelljeinek neveit. Van a Polestar 1, 2, 3 és 4. Ezt most tovább egyszerűsítik, ugyanis a terveik szerint egyik modelljük sem kap frissítést, vagy új generációt, hanem szimplán folytatják a számozást. Így lesz például a "második generációs" Polestar 2-ből Polestar 7 – ezt pedig a vállalat egyik képviselője megerősítette a Az Auto Expressnek.

Az autóiparban ez a lépés igen ritka, hiszen egyszerű marketing okokból a gyártók szeretik a közkedvelt modellek neveit megtartani, ezzel pedig karaktert adni a névnek. Ez viszont a telefonoknál nem jellemző, például az iPhoneok is csak sorba mennek, de a Samsung S szériáját is felhozhatjuk példának – bár náluk jó pár szám kimaradt.

A Polestar 2 azért lesz Polestar 7, ha még csak négy modell van, mert az 5-öt már álcázva bemutatták, a 6 pedig még egy koncepcióautó, amiről tavaly előtt hallhattunk először. Vagyis tényleg a hetes szám volt a legközelebbi szabad az új modellnek. Ezen a logikán haladva, a 3 lesz a 8, a 4 a 9 és így tovább... Már csak be kéne vezetniük, hogy az erősebb modellek Prók legyenek, a nagy hatótávúak pedig Maxok...