Kínai partnerrel közösen fejleszti az elektromos Twingót a Renault

2024.05.31. 16:28

  • Olcsó villanyautót gyártani továbbra sem egyszerű, a Renault így partnereket keres az elektromos Twingo fejlesztéséhez
  • A francia márka egy ideig a Volkswagennel tárgyalt egy esetleges együttműködésről, de ebből végül nem lett semmi
  • A Renault most egy kínai partnerrel fogott össze

Jó ideje tudjuk már, hogy a Renault nagy erőkkel dolgozik a Twingo új, tisztán elektromos generációján, melyet 20 ezer euró, azaz 7,8 millió forint alatti áron szeretnének kínálni. Olcsó villanyautót gyártani azonban továbbra is nagy kihívás, a Renault pedig úgy tűnik, nem boldogul egyedül.

IMG 5211

A francia gyártó hónapokon keresztül tárgyalt a Volkswagennel egy esetleges együttműködésről az elektromos miniautó kapcsán, ám ezek az egyeztetések végül zsákutcába jutottak. A Volkswagen inkább egyedül dolgozik saját olcsó villanyautóján.

Most, alig két héttel később a Renault bejelentette, hogy egy kínai partner segítségével folytatják az új Twingo fejlesztését. Bár nehéz nem látni az összefüggést, a francia gyártó szerint az új partneri kapcsolat a Volkswagennel folytatott egyeztetések kudarcától függetlenül jött létre.

Az új, tapasztalt kínai partnerre elsősorban azért van szükség, hogy a Renault megtanuljon gyorsan és olcsón villanyautókat fejleszteni. Ezt a márka egyik szóvivője is megerősítette, aki szerint „Az [új Twingo] fejlesztését egy kínai partnerre közösen végezzük, hogy javítsunk a fejlesztési időn és költségeken".

A szóvivő azt is hozzátette, hogy a dizájn és a mérnöki munka egy része továbbra is Franciaországban zajlik, az új modellt pedig Európában fogják gyártani.

Forrás: europe.autonews.com