Nevetséges történettel árulta a lopott autót, mégis volt aki elhitte

2024.06.12. 06:09

  • Más autójával akarta törleszteni tartozását egy rétsági férfi.
  • Mivel az autóhoz nem volt kulcsa, nevetséges történetet talált ki az eladáshoz.
  • A terv működött.
  • A férfi ellen lopás bűntett miatt indult eljárás.

Nehéz anyagi helyzetbe került egy 17 éves rétsági férfi. Ekkor figyelt fel egy hónapok óta egyhelyben parkoló személyautóra, melyet eltulajdonítás után a 60 ezer forintos tartozása törlesztésére akart felhasználni.

Tervét június 1-jén érezte megérettnek, viszont a lezárt autó ajtajait nem tudta kinyitni. Ekkor a fiatalkorú férfi elhatározta, hogy egy megdöbbentő mesével eladja az autót. Azt a történetet találta ki, hogy a kiszemelt autó egy külföldi ismerőséé, aki őt bízta meg a jármű eladásával. Csakhogy ő ügyetlen módon elhagyta a kulcsot, így azt nem tudja odaadni.

06.11. kép1 0(1)



Az abszurd történet döbbenetes módon működött: az a Kosdon élő ismerős, akinek a fiatal férfi tartozott, elhitte a történetet, és a helyszínre érve feltörte, majd elvontatta a 430 ezer forintot érő autót, a 60 ezer forintos tartozás elengedése fejében.

A gépkocsi eredeti tulajdonosa június 5-én vette észre az autója eltűnését, így hamarosan feljelentést tett. A rétsági nyomozók az adatgyűjtés eredményeként még aznap megtalálták a lopott autót a 34 éves kosdi férfi lakásánál, lefoglalták és visszaadták azt tulajdonosának. A 17 éves rétsági fiatalt elfogása és előállítása után lopás bűntett, míg a kosdi férfit pénzmosás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Forrás: police.hu