30 évnyi retektől szabadították meg ezt a 62 éves Corvette-et

2024.06.18. 06:00

Röviden:

  • Ez itt egy 1962-es Corvette C1
  • 30 éve vár türelmesen a takarításra
  • Alig 18 ezer kilométer van benne
  • Most végre nekiláttak, és nagyon alaposan letakarították
  • Kiderült, hogy a Corvette gyönyörű állapotban van

Hihetetlen, hogy raktárakból és pajtákból olykor milyen csodálatos különlegességek kerülnek elő. A tulajok valamilyen okból régen elrakták őket, hogy majd később foglalkoznak velük, ezek az öreg autók pedig türelmesen várnak a sorukra, néha évtizedeken át.

Sajnos gyakran előfordul, hogy hiába kerül elő egy kincsnek tűnő veterán a pajtából, a szakszerűtlen tárolás miatt már menthetetlen. Most szerencsére egy sokkal vidámabb autóról számolhatunk be: ezt az 1962-es, első generációs Chevrolet Corvette-et harminc éve rakták el későbbre, és az idő kegyes volt hozzá.

A vén Corvette az egész élete közel felét töltötte a sötétségben várakozva: tíz éve egy raktárban tárolták, előtte húsz évet egy pajtában lakott. A gazdája előtte se használta sokat, hiszen a 62 éves autóba mindössze 11282 mérföld, vagyis alig több, mint 18 ezer kilométer pörgött bele a hosszú élete során.

Most azonban előszedték a hibernált állapotból és a WD Detailingre bízták, akik nekiestek, hogy levakarják az autóról a három évtizednyi dzsuvát. Ilyenkor többen változatos rémségeket és egy szétesőfélben lévő romhalmazt vizionálnak, de a valóságban egyáltalán nem volt vészes állapotban a C1-es Corvette.

Az egész autót vastag, szinte rákövült kosz borította, sőt még egy mosómedve lábnyomait is fel lehetett rajta fedezni. Az azonban már elsőre is látszott, hogy a kosz alól egy decens állapotú Corvette kerül majd elő. Így is történt.

A mosás után már látszott, hogy ugyan vannak kisebb-nagyobb hibák, a C1-essel érdemes foglalkozni, mert egyben van. Érdemes megnézni, hogy az öreg vászontetőt milyen simán a helyére hajtogatják a srácok. Erről egyébként ők azt feltételezték, hogy korábban cserélve lehetett, hiszen feltűnően jó állapotban volt.

A belteret is gatyába rázták, majd következett egy polírozás. A végeredmény egy annyira gyönyörű, első ránézésre újszerű autó lett, hogy nehéz elhinni, hogy nem sokkal korábban hogy nézett ki. Szép munkát végeztek a WD Detailinges arcok, az biztos.

A korábban bemutatott, keveset futott Honda NSX kapcsán is említettem, hogy gyűjtői szempontból jól hangzik az alacsony futásteljesítmény, az autónak valójában igen szomorú sors ez. Gondoljunk csak bele, mennyi szuper élményről maradt le valaki, aki ennyi év alatt az egész világot körbejárhatta volna ezzel a szexi Corvette-el. Csak remélni tudom, hogy újra használni fogják, nagy kár lenne, ha továbbra is csak nézegetni lehetne.

Forrás: WD Detailing - Youtube