Benézte az Alfa Romeo a Junior teljesítményét

2024.06.21. 06:11

  • Az Alfa Romeo Milanót egy abszurd botrányt követően Juniorra nevezték át, de nem ez az egyetlen változás a modell körül.
  • Az autó bemutatóján a gyártó azt ígérte, a Veloce változat 240 lóerős lesz, de most 280 lóerőről beszélnek.
  • Egy új autó fejlesztésénél megesik, hogy a gyártás érett verzió számai különböznek az ígéretektől, de a 40 lóerőnyi eltérés egészen extrém.

Az Alfa Romeo még április elején mutatta be első tisztán elektromos modelljét, a Milanót. Azóta egy abszurd botrányt követően az autót Juniorra nevezték át, de nem ez az egyetlen változás a modell körül.

1 EXTERIORS


A Junior bemutatóján a gyártó azt ígérte, az Elettrica kivitel 156 lóerős, a sportosabb Veloce változat pedig 240 lóerős lesz. A végleges számok azonban nagyon mást mutatnak, legalábbis ami a Velocét illeti. Az Alfa Romeo közleménye szerint „a [csapat] befejezte a projekt dinamikus fejlesztését. A tesztek pedig megmutatták, hogy az elektromos motor 280 lóerős teljesítményű, egy szinten a Giulia, Stelvio és Tonale Veloce modellekkel."

Persze egy új autó fejlesztése során megesik, hogy a gyártás érett verzió számai különböznek az ígéretektől, de ez a 40 lóerőnyi eltérés egészen extrém. Szerencse, hogy a számok felfelé térnek el, így a majdani tulajdonosok több lóerőt kapnak majd a pénzükért.

Forrás: carbuzz.com