Kár érte, kiváló ügynök volt: a Mansory megint hazavágott egy Ferrarit

2024.06.28. 08:06

Röviden:

  • A Mansory átszabott egy Ferrari F8 Spidert.
  • A végeredmény tragikus.
  • Ha az olaszok hirdethetnének nemzeti gyásznapot egy elfuserált autó miatt, valószínűleg most megtennék.

Számomra teljesen értelmezhetetlen a Mansory, mint jelenség. Minden egyes alkalommal döbbenten állok a mély és kifejlett ízléstelenséggel átalakított autóik előtt, amik egykor gyönyörű műremekként kezdték az életüket. A Mansory-kezelés után ezeket a jobb sorsra érdemes autókat becsukott szemmel már nem a Ritz Carlton, hanem a Tesco Express csikkekkel teledobált parkolójában tudom csak elképzelni.

A taktika mindig ugyanaz: fognak egy általában eleve színpadias, baromi drága autót és kifaragnak belőle valami olyan förmedvényt, ami minden tekintetben nívótlan az eredeti autóhoz. Bakanccsal rúgják gyomorszájon a jó ízlésű, tanult formatervezők hosszú hónapokon át tartó, aprólékos munkáját.

Mégse ez az igazán szomorú. Nem a Mansory az igazi bűnös itt, hanem azok, akik ezt igénylik, ugyanis bármilyen hihetetlen hatalmas kereslet van az autóikra. A Mansory nem élne meg a rengeteg, ízlésficamos pénzeszsák nélkül, akik rendre megveszik ezeket a szegény autókat, amik évről évre egyre túlzóbbak.

A Novitec is hasonlóan nívós autókkal verseng az ügyfelekért:

A legújabb áldozatuk egy eredetileg pompásan megrajzolt, erőtől duzzadó olasz sportautó, vagyis egy Ferrari F8 Spider. Nem is akarok sokat beszélni az F8XX Tempesta Turchese névre átkeresztelt, fényes melegítőbe öltöztetett Ferrariról, mert csak elrontja a kedvemet.

A 868 lóerősre húzott F8-at teleaggatták mindenféle csicsás, szükségtelen plusz légterelővel, a fényezése átmenetes, az oldalán szörnyű matrica. Teljes egészében fogkrémszínű bőrbe burkolták a belsőt, és még az olasz zászlót is volt képük belevarrni a műszerfalba. Tragikus az egész, mélyen lehangoló.

(Amúgy még az is idegesít, hogy a márkanév szándékosan angolosan arisztokrata hangzású, pedig igazából egy német cég, aminek a termékeit biztosan egyetlen finom brit úr se birtokolná soha.)

Forrás: Mansory