Már a Nürburgringen tesztelik a Mazda MX-5 durvább kiadását

2024.07.05. 09:45

  • A rollendereporter nevű Instagram fiók fotóin egy eddig nem látott MX-5 prototípus köröz a Nürburgringen.
  • Bár azt is hihetnénk, hogy a karosszéria alatt egy új MX-5 generáció technikája lapul, másról lehet szó.
  • Valószínűbbnek tűnik, hogy a képeken egy Mazda Spirit Racing (MSR) által kezelésbe vett MX-5 látható, amely a második generációs modellből készült Mazdaspeed MX-5 változat afféle szellemi örököse lehet.

Mazda MX-5-öt senkinek nem kell bemutatni. A megfizethető japán sportautó valódi legenda, kategóriájának egyik legkedveltebb tagja. Bár a típus jelenlegi, negyedik generációja önmagában is egy potens élményautó, úgy tűnik, a Mazdánál egy még sportosabb változat fejlesztése zajlik.

A különleges festés mellett azonnal szembetűnik a sportosabb első lökhárító, az oldalszoknyák és a kicsi, de mutatós hátsó légterelő.

Bár azt is hihetnénk, hogy a karosszéria alatt egy új MX-5 generáció technikája lapul, másról lehet szó. Valószínűbbnek tűnik, hogy a képeken egy Mazda Spirit Racing (MSR) által kezelésbe vett MX-5 látható, amely a második generációs modellből készült Mazdaspeed MX-5 változat afféle szellemi örököse lehet.

 A Mazda Spirit Racing afféle sportos almárkaként nagyon hasonló szerepet tölt be, mint a Toyota Gazoo Racing részlege: ők fejlesztik a gyártó legdurvább, motorsport kötődésű modelljeit. A Mazda Spirit Racing első két autója idén januárban mutatkozott be, egy felturbózott Mazda3 és MX-5 személyében. Utóbbi szembeötlő hasonlóságokat mutat a most Nürburgringen lefotózott prototípussal.