Gigantikus, méregdrága Legók érkeztek: itt a Merci G osztály és a McLaren P1

2024.07.13. 12:24

Röviden:

  • A McLaren P1 a legnagyobb Technic autók közé tartozik: 3893 elemből áll.
  • A Mercedes G 500 se kicsi: a Technic Geländewagent 2891 darabból lehet összerakni.
  • Egyik készlet se olcsó: a Merciért 102 ezer forintot, a McLarenért 182 ezer forintot kell majd kicsengetni.

Az utóbbi években rengeteg felnőtteknek szánt, részletes és általában nem kimondottan olcsó készlettel jelentkezett a Lego. Az ízlésesen csomagolt és pompásan kidolgozott szetteket úgy viszik, mint a cukrot, pedig ezeknél a 100 ezer forint feletti árcédula se ritka.

A taktika látványosan bejött a Legónak, ezért addig ütik is a vasat, amíg meleg: rendszeresen érkeznek új, hatalmas készletek. A szettek között akad tökéletes, nagyon klassz és pár kevésbé jól sikerült alkotás is. Most többek között két méretes autóval jelentkezett a dán cég: bemutatták a Technic Merci G osztályt és a szintén Technic McLaren P1-et.

Mercedes-Benz G 500 – 42177

Bár élőben a G osztály egy jóval nagyobb autó, mint a McLaren P1, a két új készlet közül mégis ez a kisebb. A 2891 elemből álló, szögletes Merci csak a P1-hez képest kicsi, abszolútértékben viszont elég nagy: a végeredmény egy 43 centi hosszú, 20 centi széles és 22 centi magas terepjáró.

Volt már nehezebb dolga a dizájnereknek: mivel a G osztály igazából is egy vonalzóval rajzolt autó, a forma elég jól kiadja Legóból is. A közel háromezer elemből álló, narancssárga-fekete G 500 látványos és összességében szép, néhány helyen azonban a mérete ellenére is vannak furcsa, a képek alapján aránytalannak tűnő részletei.

Azt érdemes figyelembe venni, hogy a Technic készletek általában kevésbé aprólékosak, mint a sima kockákból álló szettek. Mivel Technic, az érdekes, működő részletek se maradtak ki: forog a motor, kapcsolatható a váltó, zárható a differenciálmű és az igazihoz hasonlóan működik a futómű is.

A lekicsinyített Geländewagen ára a Lego hivatalos oldalán 102990 forint.

McLaren P1 – 42172

A legnagyobb és legdrágább Lego autók – Chiron, Daytona SP3, Sián és a többiek – sorát bővíti az új McLaren P1. Ezekhez a készletekhez teljesen egyedi dobozt terveznek, így már kívülről is azonnal látszik, hogy ezek a nagyobb Lego autók között is felsőkategóriásnak számítanak.

Az összerakott, Lego McLaren P1 méretes darab: az összesen 3893 darabból álló sportautó 59 centi hosszú, 25 centi széles és 14 centi magas. A tervezők ügyesen elkapták az eredeti P1 formáját, ami nem lehetett könnyű: Technic-elemekből kellett lemodellezni egy főleg íves formákból álló autót. Jó munkát végeztek.

Az ekkora készleteknél adnak a különleges részletekre is: teljesen egyediek az igazi P1-éhez hasonló felnik, semmilyen más szetthez nem adnak ilyeneket. Sőt, ahogy ezeknél a készleteknél megszokott, a P1-hez is jár plakett és az autóba bepakolható táska is. A klassz, működő részek se maradtak ki, hiszen ez is egy Technic készlet.

A McLaren P1-ért egy szemmel is elég jól látható összeget kell leszurkolni: 181990 forintot kérnek érte. Az újdonság augusztus elsején érkezik.

Forrás: Lego