Az évszázad ötlete volt bevágni egy 40 tonnás kamion elé egy Yarisszal

2024.07.15. 06:11

Röviden:

  • Az M0-son egy Toyota Yaris vezetőjének későn jutott eszébe, hogy le szeretne hajtani az autóútról.
  • Pánikszerűen próbált korrigálni, a belső sávból hirtelen jobbra kormányzott, hogy elcsípje a kijáratot.
  • Szerencsétlenségére a külső sávban épp egy kamion érkezett.

Ha későn jut eszedbe, hogy le kéne hajtanod az autópályáról vagy autóútról, és már nem férnél ki biztonságosan, akkor inkább engedd el. Baromi veszélyes helyzetek alakulhatnak akkor, amikor valaki hirtelen bevág a másik közlekedő elé, hogy elcsípje a lehajtót.

Pontosan ez történt az M0-s autóúton: egy Toyota Yaris sofőrje nem kapcsolt időben, már szinte elhagyta a kiszemelt lehajtót, ezért pánikszerűen megpróbált korrigálni. A belső sávból gondolkodás nélkül megcélozta a kijáratot, de arra már nem volt ideje, hogy csekkolja a tükrét.

A probléma ugyanis az volt, hogy a vágyott lehajtó és belső sáv között épp jött egy kamion. A 40 tonnás, megpakolt teherautó sofőrje kétségbeesetten próbálta elkerülni az elé bevágódó kisautót, ami végül sikerült is neki. Az esetről a kamion menetrögzítő kamerája készített felvételt.

Végül nem történt baleset, sőt, a Yaris el tudta hagyni az autóutat az áhított lehajtón. A helyzetet teljesen egészében a kamionsofőr ügyes és gyors reakciója mentette meg. Megdöbbentő, hogy egyes vezetők képtelenek belegondolni, hogy egy ilyen manőver mennyire veszélyes.

Forrás: BP-i autósok