Itt a vége: Clarkson, Hammond és May 21 év után végleg külön utakon folytatják

2024.07.19. 06:06

Röviden:

  • Hivatalosan is bejelentették, hogy a Top Gear és a The Grand Tour legendás műsorvezetői befejezik a közös munkát.
  • Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May 21 évig dolgozott együtt.
  • Mindhárman képernyőn maradnak, de egyelőre úgy tűnik, hogy közös szereplés nem várható.
  • A The Grand Tour folytatódik, de más műsorvezetőkkel.

Szomorúság: a világ leghíresebb autós műsorvezetői, Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May befejezték az együttműködést. Már korábban megírtuk, hogy leforgatták az utolsó olyan The Grand Tour epizódot, amiben a három tévés legenda együtt szerepel, így azt már korábban tudni lehetett, hogy elválnak az útjaik. A napokban hivatalosan is bejelentették, hogy a legendás trió végleg befejezte a közös munkát.

Clarksont, Hammondot és May-t a Top Gearben ismerte meg a világ, és hamar kiderült róluk, hogy tökéletesen működnek együtt és végtelenül szórakoztató figurák. Jeremy és Richard 2002-től vezette a Top Geart, akkor még Jason Dawe volt a harmadik műsorvezető. James May 2003-ban váltotta Jasont.

Az időközben a világ legnépszerűbbjévé váló trió 12 évig vitte a hátán a Top Geart, ahonnan 2015-ben együtt távoztak. Miután dobták a BBC-t és a Top Geart, 2016-ban nekiláttak, hogy pótolják a műsort valami hasonlóan emlékezetessel: ez lett a The Grand Tour, ami már az Prime Videóval közreműködve készült.

21 év után, 2024-ben értek a közös útjuk végéhez, miután leforgatták az utolsó The Grand Tour epizódot, amit James információi alapján szeptemberben mutatnak be. Hammond korábban azt mondta, hogy a döntést már jóval korábban meghozták, a kérdés csak az volt, hogy mikor és hogyan fejezik be.

Bár külön, a három műsorvezető továbbra is képernyőn marad. Jeremy folytatja a Clarkson's Farmot, ami 2021 óta fut a Prime Videón és a The Grand Tourhoz hasonlóan hatalmas siker. James többek között szintén a Prime Videóval közösen készít utazós műsorokat, amiket James May: Our Man In... (a pontok helyére jön egy helyszín) néven érdemes keresni.

Richard Hammond például a The Great Escapists – Szabadulóművészek – című műsorban szerepel együtt az Állítólagban megismert Tory Bellecivel. A The Grand Tourt egyébként nem kaszálták el, de új műsorvezetőkkel folytatódik majd. Az eddigi információk alapján Clarkson, Hammond és May nem jelentkezik új, közös műsorral.