Megpróbáltak benzint lopni, felfüggesztett fogházbüntetést kaptak

2024.07.21. 15:33

  • Fényes nappal próbált meg benzint lopni két férfi Kecskeméten.
  • Egy szabadnapos rendőr vette észre a lopást, később a járőrök fogták el őket.
  • A tankból elfolyattak 28 liter benzint, de az 5 literes kannájukat sem sikerült megtölteni.
  • Az eset még januárban történt, most emeltek vádat ellenük, felfüggesztett fogházbüntetést kérnek rájuk.

Kecskeméten január 31-én két férfi megpróbált benzint lopni egy parkoló autóból, de nem sikerült nekik. A hatóságok most jutottak el oda, hogy vádat emeljenek ellenük annak ellenére, hogy a lopás lényegében nem sikerült, bár mégis csak kárt okoztak egy autósnak.

bacfou -a-megfurt-tankbol-a-kannaba-eresztett-benzin.png

Az esemény egy áruház parkolójában történt, ahol a páros kifigyelte több nap alatt, melyik autót nem mozgatják gyakran. Amikor kiválasztották az áldozatot, egyikük pedig befeküdt az autó alá és elvágta az egyik üzemanyag-vezetékét – közben társa őrködött, mindezt egyébként fényes nappal. Elkezdtek megtölteni egy félbevágott kannát, mire egy szabadnapos rendőr észrevette őket. Ekkor menekülőre fogták, a kannát és a meglékelt autót is otthagyták, de nem sokkal később elfogták őket.

bacfou a-benzintank-megrongalasahozhoz-hasznalt-bitfej-atalakito

Az autó tankja nagyjából 3/4-ig volt, a tolvajoknak 28 liter benzint sikerült szétfolyatni a kövön – kannájukba csak 5 fért, nem beszélve arról, hogy az autó tulajdonosának is kárt okoztak. A két férfi ellen lopás vétségének kísérlete miatt emeltek vádat, és tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozták. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Forrás: Magyarország Ügyészsége