Melyik a legvagányabb amerikai rendőrautó?

2024.07.24. 10:25

  • Az AAST idén is keresi a legvagányabb amerikai rendőrautót a 2025-ös falinaptárra.
  • A naptárakból származó teljes bevételt a rendőrök családjainak megsegítésére szánják.
  • A legszebb amerikai rendőrautóra július 29-ig lehet leadni a voksokat.

Az amerikai állami rendőrök szövetsége (AAST) idén is keresést indított a legmenőbb amerikai járőrkocsi után. Ebben az évben 49 állam járőrautói versenyeznek egymással. A legtöbb szavazatot kapott 13 rendőrautó az AAST 2025-ös falinaptárára kerül majd.

A szépségversenyen induló járművek között túl súlyban vannak a Dodge Chargerek és Challangerek, valamint a Ford Mustangok, de akad néhány az USA rendőri szerveit az elmúlt években ellepő hatalmas SUV-kből is. Így vannak a jelöltek között Ford Police Interceptor Utilityk (Explorer), Dodge Durangók és Chevrolet Tahoek is. Ami viszont igazán érdekes, hogy a szavazáson részvevő járőrautók között egyetlen elektromos autó szerepel, egy massachusettsi Ford Mustang Mach-E.

Úgy tűnik, hogy az USA-beli rendőri szervek alaposan kitettek magukért, amikor úgy döntöttek, hogy elindulnak az AAST pályázatán. Ugyanis csodálatos fotókat készítettek, jó megvilágításban, a háttérben megjelenítve az adott állam nevezetes építményeit, illetve tájait.

Az AAST az eladott falinaptárak teljes bevételét a saját alapítványának a jótékonysági tevékenységére fordítja majd. Ez az alapítvány többek között tanulmányi ösztöndíjat biztosít az állami rendőrségnél dolgozók gyermekeinek. Valamint segít a rászoruló, illetve nyugdíjba vonult járőröknek is.

A legvagányabb 2024-es állami járőrautóra, július 29-ig, hétfőig lehet szavazni ezen a linken. Neked melyik tetszik a legjobban?