Közel félmillió kilométert tett valaki egy Lamborghinibe

2024.07.26. 13:17

  • Elképesztő futásteljesítményt tett egy Lamborghini Murcielagóba egy angliai youtuber.
  • Simon George 300 000 mérföldet, azaz 482 803 kilométert ment az autóval.
  • Gyakran nehézkes, drága és körülményes fenntartani egy ilyen autót, ráadásul ezt a darabot az évek alatt nem is kímélték.
  • A kerek számot a tulaj egy nagyobb utazás során érte el, és együtt ünnepelt a Lamborghinivel Olaszországban.

Egy olyan különleges sportautó, mint a Lamborghini Murcielago, ritkán fut többet néhány tízezer kilométernél. Sokan befektetési céllal veszik ezeket az autókat, így jellemzően egy garázs mélyén porosodnak, és csak néha, állagmegóvás gyanánt indítják be őket. Simon George, brit youtuber autója viszont nem ilyen, sőt! Éppen most futotta meg a 300 000 mérföldet, ami átszámolva 482 803 kilométer.

Ez a futásteljesítmény több szempontból is lenyűgöző, de főleg George érdeme, hogy ilyen hosszú távon kitartott az autó mellett. A különleges olasz sportautók fenntartása gyakran macerás, időigényes és mindenek felett nagyon drága. Nem megfelelő körülmények között szeretnek lehasalni, és egészen kevés szakember ért hozzájuk olyan szinten, ami hosszú életet garantál nekik. De George időt és pénzt nem sajnálva életben tartotta a narancssárga Murcielagót és egy hatalmas utazás során ünnepelte a szép kerek futásteljesítményt.

Az angliai Hull városából indult útnak és a rotterdami kikötőbe kompozva hagyta el a szigetet. Átautózott fél Európán, csapatott egy nagyot az Alpokban és végül megérkezett Olaszországba. Ott már várta őt az Automobili Lamborghini, ahol vele együtt ünnepelték a hihetetlen futásteljesítményt. Érdekes, hogy ott még egyébként nem volt meg az áhított kilométer, hazafelé fordult át az óra 300 000-re.

Az is érdekes, hogy a precíz karbantartás mellett George nem kímélte az autót. Elmondása szerint gyakran rúgta neki és versenypályán is megfordult időnként. Egy időben még egy egzotikus autókra szakosodott kölcsönzője is volt, ahol mások is hajthatták kifejezetten ezt a példányt. Tehát az autónak nem volt könnyű dolga az évek alatt, de úgy néz ki, hogy a megfelelő karbantartás – és talán egy kis szerencse – meghozta a gyümölcsét.

Forrás: The Drive