Abszurd, mozgó tárgy tűnt fel a 33-as főúton. Van tipped, hogy mi lehet?

2024.07.28. 10:46

Röviden:

  • Furcsa, lassan mozgó tárgyat szúrt ki egy autós a 33-as főúton.
  • Elsőre úgy néz ki, mint egy Messerschmitt Kabinenroller, de ez valójában egy kerékpár.
  • Az aerodinamikailag optimalizált burkolat ellenére a tempó és a stabilitás se tartozott az eszköz erősségei közé.

Egy rendkívül érdekes szerkezetről készítettek felvételt a napokban a 33-as főúton. A lassan araszoló, ide-oda tántorgó eszközről elsőre azt is nehéz megmondani, hogy micsoda, azt azonban a videó alapján már elsőre kijelenthetjük, hogy nem tűnik biztonságosnak.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

A Messerschmitt KR200-asra, vagyis Kabinenrollerre emlékeztető tárgy valójában egy kerékpár. Egy fekvőbringáról, más néven rekumbensről van szó, amit a gazdája tisztázatlan okokból beburkolt, hátha megdönt vele valamilyen sebességi rekordot, mint Burt Munro az egyedi Indianjével.

Úgy tűnik, hogy utóbbin van még mit csiszolni, mivel a videó alapján a kacsázó fekvőbringa maximális sebessége körülbelül 30 km/h. Miután ez a tempó bármilyen kerékpárral könnyedén elérhető, az aerodinamikai optimalizálás erős túlkapásnak tűnik.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Az egyedi burkolat valószínűleg nem segít akkor se, hirtelen kéne – nem leszállni, hanem – kiszállni a bringából. Bár a rekumbens kerékpároknak számos előnye van, a láthatóság biztosan nincs köztük, amit egy magasra rakott zászlóval szoktak ellensúlyozni. Ebben az esetben ilyesmit nem szereltek fel, de a tulajt ez nem gátolta meg abban, hogy a lapos, alig látható eszközzel kimerészkedjen a főútra.

Az eredeti anyagért kattins IDE.

Forrás: BP-i autósok