2024.07.30. 05:55

  • Tűz ütött ki egy kaliforniai autóbontóban, nagyjából 1500 autó égett le 10 hektáron.
  • A tűzoltók kisebb robbanásokat hallottak, mert több autóban maradt olaj, üzemanyag.
  • A gumi és műanyag alkatrészek miatt sűrű fekete füst terjengett, veszélyhelyzetet hirdettek a környéken.

Néhány nappal ezelőtt tűz ütött ki az amerikai California államban egy roncstelepen. Először a présgép körül látták megjelenni a lángokat, majd nagyon hamar terjedt a tűz autóról autóra. Az első bejelentés délután 3 körül érkezett a helyi tűzoltóságra, addigra nagyjából 1000 autó éghetett egyszerre.

Az eset a Los Angeles mellett történt az A V Recycling Centerben és több tűzoltóállomást is riasztottak. Nehezítette a körülményeket, hogy a bontásra, újrafeldolgozásra váró autóroncsokban még voltak különböző olajak, néhányban pedig üzemanyag. A tűzoltók az oltás során arról számoltak be, hogy folyamatosan kisebb robbanásokat hallottak. Az eset során 1500 autó és a 20 hektáros területből 10 teljesen leégett.

A lángok nem kímélték a műanyag és gumi elemeket, amik miatt sűrű fekete füst kezdett el terjedni a környéken. A felhő elkezdte beteríteni a közeli lakott területeket, ezért veszélyhelyzetet hirdettek. Több üzlet is bezárt és az embereket megkérték, hogy fáradjanak védett helyre. A tüzet végül órákkal később olyan este fél 10-re sikerült eloltani. A kiindulásának helyét és okát egyelőre nem tudni, viszont szerencsére senki sem sérült meg.

Forrás: The Drive