Szebb nem, de okosabb lesz a frissített BYD Seal

2024.08.04. 14:05

  • Hamarosan kapható lesz a BYD Seal frissített változata Kínában.
  • A Seal külsőleg és teljesítményben sem változott, egyedüli újítás, hogy Lidar szenzort szereltek rá.
  • Ez az önvezetésben és a vezetéstámogatásban hatalmas előrelépés.

Egy év sem telt el, mióta hivatalosan is kapható hazánkban BYD, így mindegyik modelljük újnak hat. A Seal pedig 2022 óta van piacon, ezért Kínában hamarosan már csak frissített verziója lesz kapható, amit nemrég lepleztek le. Az autó nem szebb, sem rondább, cserébe okosabb lett.

Ugyanis az apró facelift újdonsága, hogy Lidar szenzor került a Sealbe, ami hatalmas lépés a megbízhatóbb, fejlettebb vezetéstámogató rendszerek és az önvezetés számára. Hogy mi a Lidar szenzor és miért fontos, egy korábbi cikkünkben Ákos alaposan elmagyarázta, de nagyon leegyszerűsítve egy lézeres távmérő, ami nagyon pontos képet tud adni az autónak az őt körülvevő környezetről. A szenzort a Robosense nevű beszállítótól szerzik, amelyet a BYD és a Xiaomi is pénzel.

A facelifttel a külső nem változott, viszont a képeken látható lila szín új, valamint a csomagtartó felső részén látható BYD felirat is újdonság (bár lehet az csak a kínai piacon van ott).

A Lidar az autó tetején levő kis gyösz.
A Lidar az autó tetején levő kis gyösz.

A frissített Seal-t hazájában augusztus 8-tól lehet megvásárolni, arról nem volt szó, hogy Európába mikor kerül az új Seal.

byd seal ev 2025-2

Forrás: CarNewsChina