Nagy levegő: rengeteg útfelújítás kezdődik Budapesten

2024.08.05. 11:50

  • Budapesten eddig is több forgalmas útszakaszon zajlottak útfelújítási munkálatok, de ezek száma most tovább bővül.
  • Egyebek között a Margit híd, az 1-es villamos és a Hungária körút is érintett.
  • A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat.

Nem lesz könnyű a budapesti autósok élete a következő hetekben. Eddig is több forgalmas útszakaszon zajlottak karbantartási munkálatok, de a korlátozások száma most tovább bővül.

A Margit hídon zajló felújítás következő üteme már a Margit körúti kanyar szakaszára is kiterjed a budai oldalon. Itt először a külső sávot zárták le, később pedig befelé haladnak majd a munkások. A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, válasszon másik útvonalat. – tájékoztat az RTL Híradó.

Munkások dolgoznak a Lehel-Károly Róbert körút egyik megállójában
Munkások dolgoznak a Lehel-Károly Róbert körút egyik megállójában



Az 1-es villamos vonalán is pályafelújítás kezdődik. Hétfőn még mindkét irányban járnak a villamosok, de keddtől kezdve lezárják az egyik vágányt. A Buda felé közlekedő járatok továbbra is üzemelnek, de Pest felé pótlóbuszok szállítják az utasokat, amelyek közlekedését a Népliget és a Stefánia út között ideiglenes buszsávok segítik.

A Hungária körúti felüljárón a következő szakaszba lép a munka: a belső és középső sávot lezárják, a külső sávot és a villamospályát megnyitják az autósok előtt. A felújítási munkák várhatóan augusztus közepéig tartanak.

A Rákóczi úton, az Astoria és a Blaha Lujza tér között keddtől a buszsávokat újítják fel. Az időszakos lezárásokra először a Blaha Lujza tér irányában kell számítani, majd a munka a túloldalon folytatódik. A forgalom elől elzárt szakaszokon a buszok az autók között közlekednek majd.

A szerdán kezdődő Sziget fesztivál miatt is forgalomkorlátozások lépnek érvénybe: hamarosan lezárják a budai alsó rakpart Hajógyári-szigethez vezető szakaszát.