Túl drága a Huracan Sterrato? Itt egy terep Corvette tizedannyiért!

2024.08.10. 15:49

  • Egy C6-os Corvette-ből épített magának sárdagasztó szörnyeteget egy amerikai férfi.
  • A felvágós járgány most eladó.
  • Az ára körülbelül tizedannyi, mint a szintén terepre tervezett sportautónak, a Huracan Sterratónak.

Mostanában különösen divatosak a szupersportautókból épített sárdagasztó szörnyetegek. Nemrég a Porsche a 911 Dakarral, a Lamborghini pedig a Huracan Sterratóval lépett be ebbe a különleges kategóriába, persze ezekért a modellekért brutális árat kérnek.

Nincs azonban minden veszve! Egy amerikai fickó ugyanis megépítette a saját terepre hangolt sportkocsiját egy C6-os Corvette alapjaira, amit ráadásul potom összegért most bárki megvásárolhat!

Screenshot 20240809 130209.png

A 6.2 literes V8-as motorral és hatfokozatú manuális váltóval szerelt szerzet 33 colos Toyo terepgumikon gurul, a nagy hasmagasságról pedig Fox terepfutómű gondoskodik. A tulajdonos a saját YouTube csatornáján néhány videót is közzétett a TrailBoss becenevű járgány terepezési képességeiről. Bár továbbra is nagyon látszik, hogy a Corvettet nem az erdőbe szánták, egész jól megbirkózik az akadályokkal:

Az eladó szerint hamarosan a C7-es Corvette Z06-os változatából is szeretne egy ralis változatot készíteni, így most szabadulna a C6-os játékszertől. 23 ezer dolláros (8,3 millió forint) ár még egész korrektnek is hangzik, kár, hogy a hirdetésben szerepel egy mondat, miszerint "ahhoz képest, hogy miken ment keresztül, meglepően jó állapotban van". Ez azért nem túl bizalomgerjesztő.