Foglalás nélkül lehet rendelni Tesla Cybertruckot az amerikai piacon

2024.08.12. 09:48

  • Valószínűleg minden Cybertruck-előrendelő megkapta már az autóját, ha nem mondta le a foglalást az évek alatt
  • Innentől az amerikai piacon akár heteken belül elérhető a kocsi

A Tesla Cybertruck a négy keréken guruló ellentmondás, egy olyan sokkoló monstrum, amit egy ideig még biztosan szoknia kell a szemeinknek. Fotókon sok időnk volt már megismerni, 2019-es bemutatója óta közel 5 év telt el, a sorozatgyártás kezdetét pedig éves nagyságrendű csúszással végül tavaly novemberben indították el.

A korai érdeklődők jelképes összeg befizetésével foglalhatták le maguknak az autót, mostanra pedig úgy néz ki, hogy aki nem hátrált ki a vásárlás elől, az jó eséllyel megkapta autóját, hiszen mostantól foglalás nélkül is lehet rendelni Amerikában az autót.

Sima kétmotoros verzióként, 512 kilométer EPA-hatótávval, 4,1 másodperc körüli 0-100-as gyorsulással és 5 tonnás vontatókapacitással nagyon gyorsan megérkezik az autó, legkésőbb szeptemberre ígéri a szállítást a Tesla, de a még brutálisabb, hárommotoros, 209 km/h végsebességű, 2,6 másodperc körüli gyorsulású Cyberbeast verzió is megérkezik még idén, október-november-december körüli szállítással. Az ára persze magasabb, mint amiről az előzetesek szóltak: helyi adók nélkül 100 ezer dollár, azaz bő 36 millió forint az alapár, Cyberbeast kiadásban pedig 41 millió forint közelébe kúszik, és akkor még külső hatótávnövelőről, és egyéb kiegészítőkről nem beszéltünk.

A személyautós dimenziókat minden szempontból inkább felülről feszegető Cybertruck európai sorsa a gyalogosbiztonsági normák miatt sem eldöntött még, viszont hazai bemutatója már volt az autónak, ha nem láttad még, mindenképp nézd meg Karotta videóját!