Kétsávos körforgalomban, oktató jelleggel szabálytalankodott a mérges toyotás

2024.08.22. 06:59

Röviden:

  • Zavarta egy Toyota sofőrjét, hogy a többi autós nem megfelelően használja a kétsávos körforgalmat.
  • A belső sávban, lendületből előzte a többi autóst, miközben a bal kerekei a körforgalom belső részén voltak.
  • A kihajtón végül szabálytalanul hagyta el a körforgalmat.

A kétsávos körforgalmat kevesen tudják megfelelően használni, ezért nem ritka, hogy ezeket a közlekedők végül egysávossá egyszerűsítik. Ez egyrészt szabálytalan, másrészt biztosan akad, akit felidegesít ez a pazarló hozzáállás.

Forrás: BP-i autósok
Forrás: BP-i autósok

Épp utóbbi történhetett a soroksári Ikea környékén is, ahol egy Toyota Rav4 sofőrjét bosszantotta fel, hogy a kétsávos körforgalomban mindenki középen halad, így kevesebb autónak jut hely. A Toyota sofőrje lendületesen felhajtott a körforgalom belső részére a bal kerekeivel, így előzte a középen haladó többi autót.

Ez sem szabályos, de még megfejelte azzal is, hogy a körforgalom belső sávjából hajtott ki a kijáraton, méghozzá úgy, hogy bevágott egy másik autós elé. Természetesen az se jó, hogy a többi autós ignorálja, hogy ez egy kétsávos körforgalom, az azonban biztosan nem megfelelő megoldás, ha erre egy másik autós agresszíven, szabálytalanul hívja fel a figyelmet.

A Google Mapsen még látszanak a felfestések. - Forrás: BP-i autósok / Google Maps
A Google Mapsen még látszanak a felfestések. - Forrás: BP-i autósok / Google Maps

Azt is érdemes megfigyelni, hogy a felfestés egyébként lekopott, így a körforgalom kétsávos mivoltára csak az utal, hogy a bejáratai is kétsávosak. Felfestés hiányában nem könnyű megfelelően használni egy olyan körforgalmat, ami sokaknak még jól látható útburkolati jelekkel se megy.

Forrás: BP-i autósok