Azonnal akarom az asztalomra a modellautókhoz való mini szélcsatornát!

2024.08.25. 12:48

  • Ez egy miniatűr szélcsatorna, amivel a modellautóid aerodinamikai jellemzőit tesztelheted.
  • A kompakt eszköz elfér egy íróasztalon.
  • Több méretben is elérhető.
  • A projektet a Kickstarteren indította a Fun Tech Lab.

Vettem már pár indokolatlan, cserébe elképesztően menő tárgyat az életem során. Ezek tipikusan olyan cuccok, amiknek valójában semmi haszna, az asszony is ráncolja miattuk a homlokát, mégis csillapíthatatlan birtoklási vágyat ébresztenek. Most megint találtam egy ilyet.

A napokban futottam bele egy videóba, amin egy modellautókhoz való apró szélcsatornát mutattak be. A miniatűr eszköz átlátszó falán keresztül az igazi szélcsatornához hasonlóan ugyanúgy megfigyelhetjük, hogy mennyire áramvonalasak azok a tetszőleges modellautók, amiket elhelyezünk benne.

Érdekes élmény lehet élőben, piciben megfigyelni, ahogy nagy tempóra gyorsított levegő elhalad a modellautók felett és mellett. A lehetőségek száma szinte végtelen: belerakhatunk igazi autókat mintázó, pontos modelleket, Lego járműveket, sőt, ha úgy tetszik, akkor sajtburgert vagy Playstation kontrollert is.

A kíváncsi, műszaki érdeklődésű egyének biztosan napokat töltenek majd különböző tárgyak tesztelésével. Még a szélsebesség is állítható: ezt egy kis tekerővel lehet megtenni, a beállított értéket pedig egy kis kijelzőn mutatja a szélcsatorna.

Mivel az eszköz aránylag kompakt, simán elfér egy íróasztalon is, és egészen biztosan hátrányosan hat a produktivitásra. Bár én elképesztően rákívántam a belülről megvilágított, többféle méretben készülő eszközre, az egyetlen szerencsém, hogy még nem kapható.

A Fun Tech Lab aranyos szélcsatornáját Kickstarten találhatod meg, a projekt megvalósulni látszik: a többféle (1:64, 1:24 és 1:18) méretben készülő, Windsible nevű szélcsatornákat jelenleg rendelni se lehet, ugyanis az oldal szerint egyelőre az összeset eladták.

Forrás: Fun Tech Lab - Kickstarter